34. Van az a szög...

 2011.08.20. 22:20

„Hát igen, itt nem a Szűz Mária mozaikja van kint, hanem Jordané...”

-Erika- 

Amint egyszer egyik ismerősünk megjegyezte annak idején egy legendás palini focizás alkalmával: “minden nőnél megvan az a szög, amiből jól néz ki! Vegyük például X barátnőjét... őőő... na itt például nincs...”. Ez a végtelen bölcsesség fokozottan igaz egy ingatlanhirdetésre, legyen az albérlet, nyaraló, vagy bármi más. Kedvencünk egy görögországi eset, amikor a tenger 200 méterre volt: igen, légvonalban. Közte autópálya, vasút, kerítés, lezárt strand. A mi strandunk pedig úgy 1,5 kilóméterre... Mielőtt betoppannánk jövendőbeli lakásunkba, repüljetek velünk Madisonig, avagy itt az ideje az első postnak, ami szombat hajnalban gépelődik, és ki tudja mikor kerül fel a blogra!

Címkék: repülés chicago wisconsin autóbérlés madison wisconsin blog

33. Mondja szépen: th

 2011.08.18. 14:40

„Every immigrant who comes here should be required within five years to learn English or leave the country.”
Theodore Roosevelt

Apró közjátékként szúrnám be ezt a rövid postot, hisz éppen valahol az óceán felett – reméljük ez a pontos horizontális helymeghatározás – tartózkodunk, miként a filmben is Lütyő a hajó fedélzetén! Tovább után a Csendőr és Thierry Henry közti kapcsolatra világítunk rá!  

Címkék: angol nyelv wisconsin blog

"Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one,"

-José „The Special One” Mourinho-

Ülünk a gépen, várva arra, hogy felbőgjenek a motorok, és felszálljon az LH1335-ös járat Frankfurt felé. Elkezdődik az 1 év, amihez foghatóban még bizonyosan nem volt részünk, és nem is lesz a további életünkben… Több mint 1 éve jött az ötlet, és majdnem 11 hónapja tervezgetjük az utazást, kb. 10 hónapja pedig már a biztos tudattal élünk együtt… Össze-vissza kavarognak a gondolatok és az érzelmek, hol ölelés és mosoly, hol sírásra görbülő száj, hitetlenkedés, kalapáló szívecskék és álmodozó szemek, fájóan búcsút intő kezek… valahol mélyen pedig 1 érzés: különlegesek vagyunk!

Címkék: wisconsin blog

Az ismertető cikkek sorában végére maradt maga az egyetem, a University of Wisconsin-Madison. Született már pár írás, amiben érintőlegesen szó esett a város legfontosabb intézményéről, vagy éppenséggel annak egyetemi rangsorokban elfoglalt helyéről, továbbá a minket fogadó kémiai és mechanikai kutatóintézetekről, de magáról az egységes egészről még nem. 24 órával Kevesebb mint 24 órával a felszállás előtt pótoljuk ezt a hiányosságot!  

Címkék: uow m wisconsin blog

„let your parents know they have nothing to worry about!  You're in good hands and Madison is a super friendly town”

-Nicole Zimmer, egy ügyintéző levél végén…- 

48 óra van hátra az indulásig, és még adósak vagyunk két posttal, amelyeket vagy megírok most, vagy hallgatunk mindörökre. Az egyik a jövendőbeli városunkról szólna – hogy némi tényanyaggal is kiegészítsük a már ismert kedvcsináló videót -, a másik pedig az egyetemről. Ismeretanyagunk alighanem szélsebesen fog bővülni mind a két témakörben, gyorsan illusztrálva sok-sok fényképpel is a Google által feldobott ábrák gyűjteményét, de egy rövid ismertetőt azért megosztanánk a történelem és adatok iránt fogékony olvasókkal. Tovább után az USA 81. legnagyobb városáról szólunk!

Címkék: történelem wisconsin madison uow m wisconsin blog

29. ERC /T-3 nap/

 2011.08.15. 09:15

“And the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle. As with all matters of the heart, you'll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking until you find it. Don't settle.”

- Steve Jobs -


A „Miért éppen Wisconsin?” kérdésre keresvén a választ, már említettem, hogy a jövendőbeli állomáshelyünk kiválasztásához a kiindulást a CFD Online adatbázisában megtalálható kutatóhelyek végigpásztázása jelentette. Ennek fényében mondhatjuk, hogy lényegében a University of Wisconsin-Madison Engine Research Center-e volt az az intézmény, ami legelőször megragadta a figyelmem. Az előző postban bemutatott Organosilicon Research Center pedig mintegy égi jelként azonnali lelkesedést váltott ki Erikából, amit végül teljesen megkoronázott néhány Madisont ábrázoló fénykép (illetve a már ide is feltett video)! Látszólag tehát könnyen ment a választás, de hogy milyen kalandos úton jutottam is el odáig, hogy most ezt a kutatóhelyet válasszam, és mivel is foglalkoznak itt, azt tovább után tudhatjátok meg!  

Címkék: jaal ghandhi dr stépán organosilicon research center engine research center áramlástan tanszék wisconsin blog

süti beállítások módosítása