dreamliner2.jpgKicsit később mint gondoltam, de ezennel megszületett az első bejegyzés, egyúttal bemutatkozik az új közlési forma is! A hosszas mondatfüzérek kibogarászásának élményét felváltja az élő beszéd követése, ugyanis a Youtube lehetőségeinek hála audió anyag formájában érkezik a beszámoló, hogy "hallhassátok a hangom hangját". Az első - illetve inkább 0. - rész a repülésről szól, így most még nem lesz sok kép, de a későbbiek során saját felvételekkel szeretném színesebbé tenni a mondanivalót. Remélem, hogy így sikerül majd egy kicsit más szemszögből bemutatni az óceán innenső felét. 

Ez az első felvétel csak kezdeti tapogatózás, remélhetőleg a színvonal emelkedni, a játékidő pedig csökkenni fog. Nem gondoltam volna a mikrofon bekapcsolásakor, hogy ennyi ideig meg sem áll majd az adatrögzítés. Nem gond, ez is a dolog célja: megtanulni jobban előadni, és kicsit rendbeszedni a beszédért felelős áramköröket a szürkeállományomban, valamint alkalmazkodni egy megadott időkerethez (ami most nem volt). Legközelebb igyekszem 10 perc alatt, vagyis még egy egészségügyi határértéken belül maradni. Szintén a gyakorlás érdekében vágatlanul veszem fel az anyagot, hiszen egy előadás közepén sem állhatok meg sajnos, és tekerhetem vissza a mondandóm... Jöjjön tehát a felvéltel!

Címkék: repülés berkeley blog

USA-Flag_02.jpgA nagy filmstúdiók gyakran beleesnek abba a hibába, hogy egy adott témáról addig próbálnak újabb és újabb bőröket lehúzni, ameddig csak lehetséges. A folytatások aztán egyre kevésbé érdekesek, a story egyre erőltetettebb, a bevételi adatok rendszerint csökkennek, ami végül elvezet a lezáráshoz, amelynek időzítéséről egy kacifántos aranyköpés jut eszembe még a gimnáziumi évekből: „nem eddig kellett volna, hanem most kellett volna előtte!”.

Nos, ahogy mondani szokták: az élet a legjobb rendező. Úgy látszik, hogy az elmúlt két alkalommal ért élmények okozta látható sikeren felbuzdulva a „Sors” benyújtott egy vállalhatónak tűnő forgatókönyvet az „USA-ban” sorozat folytatására, így a csillagsávos lobogó alatt töltött idők eposza immáron trilógiává bővül... Tovább után némi háttér és kedvcsináló!

Címkék: darmstadt technische universität darmstadt berkeley blog Berkeley

süti beállítások módosítása