120. Olasz ízek

 2012.03.23. 05:14

"Olaszul mindenki tud, csak még nem mindenki tud róla"

-Varga János-

 

Csütörtök esti programunk a Taste of Italy (Olaszország íze) volt, amire a múltkori, hanyagul megrendezett brazil est után némi fenntartással, de annál kíváncsibban mentünk el. Kíváncsiak voltunk, vajon mivel rukkolnak elő, ami esetleg számunkra is újdonságként hat. Az igazat megvallva nem sok (új) információval halmoztak el, de az ország bemutatása, illetve az egész program nagyon jól sikerült.  

 

Címkék: olasz wisconsin blog

Ebben a félévben anyagtudományi órára járok, aminek a mai bevezetője nagyon érdekes volt, és úgy érzem, meg kell osztanom. Először is a kurzus követelményeiről volt szó, amit már természetesen év elején tudtunk, de most vált a második feladat időszerűvé. Már egy hónapja minden pénteken valamilyen, az órához tartozó tudományterületről, illetve annak legfrissebb állásáról kell 20 percben beszámolni két embernek. A második feladat pedig egy kutatási terv készítése szintén a jelenlegi irodalmak alapján.

Címkék: prezentáció kommunikáció wisconsin blog

Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle. As with all matters of the heart, you'll know when you find it. And, like any great relationship, it just gets better and better as the years roll on. So keep looking. Don’t settle.

-Steve Jobs-

Be kell hogy valljam: nem szeretem Steve Jobs-ot. Nem azért, mert nem tartom fontosnak és nem ismerem el a cégéhez fűződő vívmányokat, hanem mert nem értek egyet azokkal az elvekkel, amelyeket az Apple képvisel, és nem szeretem azon jelenségek egy részét, melyeket termékeik és reklámjaik generálnak. Ettől függetlenül nekem is tetszett a legendás beszéde, melyet oly sokan hivatkoznak meg, és melyet ezeken a hasábokon is közzétettünk már. Az elmúlt hetekben, hónapokban ismét újjá értékelhettem az idézett mondatokat, melyek tágabb perspektívában szemlélve talán egész életemet végigkísérték, de legalább a felsőoktatáshoz kapcsolódó részét. Most itt ülök a laptoppal az ölemben – igen, egy iPad helyett – a Wingra tó partján egy úszómesteri emelvényen, és a szikrázó tavat nézem az elmúlt pár nap/hét történéseit végiggondolva.

Címkék: álmok rolls royce dlr darmstadt technische universität darmstadt janicka di mare darmstadt blog

süti beállítások módosítása