„Ez egy tető! Beázik és kész!!!”

-felháborodott kivitelező végső érve a még felháborodottab fogyasztó reklamálására-

 

Hát eljött a pillanat... Ma reggel még csak Stanley üdvözölt minket a buszmegálló felé kapaszkodva a kapucninkba, de mire a 37-es járat bekocogott a rendeltetési helyére – apropó, ez a busz reggel 10 percenként jár, ami helyi viszonylatban olyan, mintha a 7-es buszok lényegében egy összefüggő fémfolyosót létesítenének Budapesten -, addigra már valami jeges-nedves-darás szmötyi áztatta ruhánkat (a szmötyi szó etimológiájára még majd visszatérünk, mert számos árnyalt használat lehetésges az alkalmazott szókapcsolattól függően, pl. jelenelg élelmisszerre is alkalmazzuk. Példamondat: „Fagyi helyett ma túrós szmötyi a desszert!”). A helyzet odáig fajult, hogy immár ünnepélyesen bejelenthetem: november 9-én 10 óra környékén első ízben kezdett havazni! Összefüggő hótakaró nem várható, ellenben eléggé nedvesek a körülmények... A helyzet csak átmeneti, az eljövő napokban ismét beköszönt a napsütés, amit el is várnánk Kaliforniáig lehetőségek szerint.

Közeledik ez az állapot: 

A roppant mód csapadékos körülményeknek köszönhetően ismét megbizonyosodhattam az egyetemre érve arról, hogy ebben az országban sok dologra büszkék lehetnek, de ezek közt semmiképpen sem említeném George W. Bush-t és a szigetelést... Talán már ezen blog hasábjain is emlegettem a déli országrészben zárt ablakok mellett süvítő szeleket – ez szerencsére itt megoldott, bár teljes rejtély, hogy a szemrevételezés után csapnivalónak minősített ablakunk otthon hogy zár maradéktalanul... -, hát most a tanszéki folyosó több pontján csepergő kis vízeséskezdeményeket kellett megtapasztalnom. Sajnálatos módon az egyik ilyen természeti csoda éppen az asztalom felett kezdet kialakulni, így a számítógép és jegyzetek a szoba közepén vártak. Én viszont jól jártam, mert a szomszéd teremben egészen komoly kis tavacska fogadta a pecázásra aligha készülő tulaját. Mostanra rendeződött a helyzet, a helyi ezermester kezébe vette a dolgokat, de Jaal tájékoztatott, hogy nem egy ritka esetről beszélünk...

 

További szép, pocsolya mentes napokat mindenkinek!

Címkék: időjárás wisconsin blog

A bejegyzés trackback címe:

https://wisconsin.blog.hu/api/trackback/id/tr913366381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása