Mind a ketten tudományos pályán mozgunk, így talán megengedtek annyi kitekintést ezeken a hasábokon, amennyi néhány karakteren belül esedékes lesz. Nevezetesen nagy ritkán a változatosság jegyében fel-fel raknánk egy-egy tudományos, technikai érdekességről szóló hírt, mert ezek az elérhető magyar médiában bizony elsikkadnak azon országrengető kérdések mellett, mint például hogy milyen fogkefét használ Alekosz akkor, amikor Kiszel Tündéhez megy interjúra. Természetesen nem kvantumtérelméletről lesz szó, sokkal inkább látványos, képzeletet megragadó újításokról. Tovább után színes 3D formák egy nyomtatóból!  

A találat Ronny-t dicséri. Maga a 3D nyomtatás nem teljesen új keletű dolog, hiszen már Gépgyártástechnológia előadáson is szó volt a rapid prototyping módszeréről, de az eszköz egyszerűsége, könnyedsége, és a létrehozott termék bonyolultsága mindenképpen figyelemreméltó. Itt nem pusztán plasztik sablonok kerülnek le a szalagról, hanem mozgó alkatrészekkel ellátott működő eszközök. Mindez a Z Corporation gondozásában. Rövid, de hatásos video következik:

Címkék: wisconsin blog

A bejegyzés trackback címe:

https://wisconsin.blog.hu/api/trackback/id/tr443060100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása