„Az emlékezés az egyetlen Paradicsom, ahonnan nem lehet kiűzni minket…”

-Jean Paul- 

Odahaza már a legtöbben alighanem túl vannak a nagy ünnepi étkezés maraton első felvonásán, és talán már az anyukákat-nagymamákat tegnap őrületbe kergető bejglik is felvágásra kerültek, de nálunk még csak most kel fel a karácsonyi nap. Tovább után válasz arra a kérdésre, hogy a híres wisconsini tél mennyire ajándékozott meg minket fehér Karácsonnyal.  

Címkék: karácsony wisconsin blog

89.Óriások földjén!

 2011.12.23. 06:40

"A fák nem nőnek az égig..."

Karácsony előtt egy nappal - amikor talán a legtöbb ismerősünk Pesten épp a vásárok forgatagában folytat tájékozódási futást magát a kapitalizmus útvesztőin átverekedve a forralt bor mérő ellenőrzési pontok érintésével – fenyőfás írással kedveskedünk az olvasóknak. Akik ott voltak a búcsú bulin – Zsocával az élen -, azok bizonyára már a FAlat kaparják, annyira vágynak rá, hogy néhány FAntörpikus képpel megfűszerezve, képzeletbeli FAnfárok felharsanása közepette bemutassuk a megFAgyott ormok előtt húzódó, FAbulákba illő rengeteget, avagy a FÁKAT, így csupa nagybetűvel… amik az idézettel szemben mégis az égig nőnek néha.

Címkék: kalifornia sequoia mamutfenyő wisconsin blog

Ismét összegyűlt egy csokorra való apróság, amit most szélsebesen UTF-8 karakter kódolásba szedek elalvás előtt, bár részben talán már utána is.  

 

 

Címkék: vásárlás beth cfd uow m woodmans rutland copps wisconsin blog

87. Egy maréknyi mákért...

 2011.12.20. 04:28

"Felpüffedt a hasam, a fogam tiszta mák, bájgli függő lettem, nem bír el az ágy!"

-Irigy Hónaljmirigy-

Az előző posztban megpengetett nemzeti öntudat húrjain játszunk tovább… az elmúlt hetekben, mit hetekben, amióta tudatosult bennünk, hogy amerikai földön ünnepeljük első közös Szentesténket, rájöttünk, hogy nem tudunk elszakadni gyökereinktől: egyszerűen szükségünk van a betevő kiló mákra Karácsonykor, mert ha nincs mákos bejgli az asztalon, akkor akár vissza is adhatjuk az útlevelünket. Olyan közös pontunk ez, mint a fagyi függőség – a marhahús-szilva vonalon még vannak különbségek, de az olajbogyó elméletnek megfelelünk. A mákot pedig nem olyan egyszerű beszerezni, mint azt gondolná két vidéki gyermek, akiknek a nagyszülei kertjében vidáman ringanak a gubók mint a Gladiátor elején a búzamezők… Tovább után arról, hogy miként lett fánk – azon túl, hogy 500 g búzaliszt, 200 ml tej (2,8%-os), 40 g élesztő, 50 g porcukor, 60 g olvasztott vaj, 5 db tojássárgája -, és hogyan lehet Torgyán doktor nyomdokain járva chilei közbenjárással cseresznyét mákot importálni a külvárosból.  

Címkék: karácsony mák javier beth wisconsin blog

süti beállítások módosítása