„Ősz húrja zsong,

jajong, busong

a tájon

s ont monoton

bút konokon

és fájón.”

- Verlaine –

Kivéve itt, nálunk! Itt ugyanis a várakozásokkal ellentétben parádésan jól alakul az ősz. Egyrészt még nincs fagy, másrészt pedig az idő nagy részében verőfényes napsütés világítja meg a csodás színekben pompázó fákat. (A helyiek szerint is ez az elmúlt idők legjobb októberi időjárása, amin mi nem is nagyon lepődünk meg, hisz a napocska kézen fogva jár velünk!) Fákból pedig van bőven. Eddig talán kevés képet mutattunk a városról, következzen most némi szombaton készült őszi összeállítás az arborétumról, a lakhelyünktől mintegy 500 méterre található Mendota, és kicsit messzebb lévő Wingra-tó partjáról! Tovább után színkavalkád, ide kattintva pedig még több kép!

Címkék: ősz arborétum madison mendota wingra wisconsin blog

63. Mennydörgő habok hátán

 2011.10.18. 16:33

„Niagara is… is really something!”

- Jaal B. Ghandhi –

Témavezetőm a fenti mondattal engedett utamra, mikor engedélyt kértem a 3 munkanapnyi eltávozásra az északi „testvérekhez”, kik „oly közel állnak az USA-hoz”. Ennél jobban nem is lehet, és nem is kell kifejezni, hogy mit is jelent a Niagara, és milyen érzés a lábainál állni. Talán ezt érzi egy mezei pocok, amikor életében először lát vizelő elefántot, vagy egy mélán szundikáló pelikán a mellette a levegőbe csapó bálna farokuszony vízpermetének árnyékában prüszkölve. Nagyobb, mint ahogy elképzeled, kékebb, mint ahogy várod, és a megfigyelési távolsághoz mérten nedvesebb is, mint ahogy azt szeretnéd. Ami meglepő, hogy az előzetes képzelgés ellenére is meglepő a dolog, mint egy költségvetési vita, továbbá hogy viszonylag csöndes. Mi valamilyen okból kifolyólag féktelen hangrobajra számítottunk, amelyben beszélni sem tudunk egymással. Ez majdnem teljesült is, viszont az egyszerű elnyomás helyett a képződmény ezt azzal érte el, hogy látványával leejtette az állunk, amúgy olyan volt, mint egy hibrid Mustang lenne: erőteljes és csöndes…

 

Címkék: kanada mustang niagara niagara falls wisconsin blog

„Every day is a great day for hockey.”
Mario Lemeiux 

Péntek este meglátogattuk a város sport infrastruktúrájának másik büszkeségét, a hoki meccseken 15000 néző befogadására alkalmas Kohl Centert. Az alkalom az volt, hogy délután a férfi kosárlabda szezon jegyei után kutatva a Badgers honlapon ráakadtam a női jégkorong bilétáira. Kiderült, hogy az alacsony érdeklődés miatt ezek mindösszesen 5$-t kóstálnak, azaz egy akciós Subway szendviccsel vannak egy árban. Őszinte kíváncsisággal felvértezve bicikliztünk végig a városon a metszően hideg, szörfözésre alkalmas szélviszonyok közepette, hogy láthassuk az elmúlt év nemzeti bajnok csapatát – tavalyi szezon videóért katt ide -, mely éppen 31 mérkőzés óta volt veretlen.

Címkék: jégkorong badgers uow m wisconsin blog

süti beállítások módosítása