„-Palin?

-Tudod, az olyan mint Los Angelesben Beverly Hills!”

-ismeretlen-

A fenti beszélgetés kapcsán megtudtuk annak idején, hogy Nagykanizsának is megvan a maga Beverly Hills-e – bármilyen jót is lehetett akkor ezen mosolyogni, majdnem olyan jót, mint amikor a fodrásznál tudta meg anyu, hogy mi bizony a Seychelle-szigeteken töltöttük a nyarat (hatalmas buli lehetett, mert senki nem emlékszik sajnos) -, így azt hiszem ennek fényében nincs város, amelyen belül ne aggathatnánk ki egy hasonló címet néhány utcanév táblára közvetlenül a „Tiszta udvar, rendes ház” mellé. Madisonban bizonyára van több szép környék is, de a mi eddigi kedvencünk a Mendota tó partján található az egyetemi szállásoktól északra.

Címkék: madison mendota shorewood wisconsin blog

„Hockey captures the essence of Canadian experience in the New World.  In a land so inescapably and inhospitably cold, hockey is the chance of life, and an affirmation that despite the deathly chill of winter we are alive.”  

-Stephen Leacock-

Sportos napokat élünk, és nem csak azért, mert a fokozatosan hűlő időjárásban egyre szaporábban pedálozunk az egyetem felé, hanem mert a héten háromszor is voltunk futni. Na de nem is ezért kezdtem bele a mondatba, hanem mert eljött az év azon 3 hete, amikor szinte tiszteletbeli kanadaivá avathatjuk magunkat: HOKI időszakot élünk! Pénteken láttuk az első férfi egyetemi meccset, vasárnap következik a Blackhawks-Canucks Chicagoban, jövő pénteken pedig a Minnesota elleni rangadó szerény kis városunkban.

Címkék: jégkorong badgers kohl center wisconsin blog

69. Világhíradó első kézből

 2011.11.01. 04:42

“Többet megtanulsz egy útról, ha végigjárod, mint a világ összes térképéből.” 

Az egyik dolog, ami nagyon jó az USA-ban, hogy a világ minden tájáról érkező emberekkel találkozhat az ember, és megtudhat olyan dolgokat első kézből, amelyekről csak halvány sejtése van amúgy a médián keresztül kapott mikor helyes, mikor sugallt, mikor teljesen téves információkból. A híradások rendszerint a külpolitikai eseményekről, az állami vezetőkről szólnak, és melyik magyar lakos szeretné, ha Gyurcsány vagy Orbán nyilatkozataival azonosítanák? Ennek ellenére számunkra az átlag amerikai = George W. Bush és az amerikai hadsereg… Rövid híradásunkban egy kis világjárás következik – kicsit talán Ági történelem poszt igényét is kielégíti:) :

Címkék: nagyvilág külföldiek nadja wisconsin blog

68. Őrület, őrület!

 2011.10.31. 04:20

“In a sky full of people, only some want to fly, 
Isn't that crazy? 
In a world full of people, only some want to fly, 
Isn't that crazy? 
Crazy... 
In a heaven of people there's only some want to fly, 
Ain't that crazy? “

-Seal-

Először is egy megasztároshoz méltóan “szeretném megköszönni azt a sok-sok szeretetet, amit tőletek kaptam!” Komolyabbra fordítva a szót, tényleg köszönök minden felköszöntést, jókívánságot, I feel so loved! :)

Életem egyik legélménydúsabb szülinapját tölthettem itt, köszönhetően Dávidnak, aki minden kívánságotokat teljesítette, szóval a “sok-sok boldog” megvolt. Mindez természetesen meglepetés formájában, és mindehhez természetesen ragyogó időjárást is mellékelve. (Utóbbi tudtommal genetikailag jár a Jesch családnak – köszönet és hála minden felmenőnek!)

Címkék: sport élmény túrázás autóbérlés badgers skydive devils lake wisconsin blog

süti beállítások módosítása