Folyamatos műsorunkat egy kis közjátékkal szakítjuk meg, melyet szándékosan nem reklámhely névvel illetünk. Tudományos kitekintőnk ezúttal egy olyan fejlesztést villant fel, mely egyenesen a University of Wisconsin-Madison-hoz köthető, közelebbről is a helyi Polimertechnika Tanszék és a Resilient Technology együttműködésének gyümölcsöző eredménye. Tovább után szögleteken gördülünk!

 

Címkék: uow m wisconsin blog

20. Sajt és borz I. /T-28 nap/

 2011.07.21. 09:15

“Washington, DC is to lying what Wisconsin is to cheese.”

-Dennis Miller- 

Wisconsin büszkélkedhet az egyik „legcoolabbul” hangzó névvel az államok sorában, ez nem is lehet kérdés. A tekintélyt parancsoló karakteres „W”, melyet egyetlen magyar sem tud akcentus nélküli tökéletességgel útjára engedni elkerekedő ajkairól már önmagában maga mögé utasít olyan egyszerű betűhalmazokat, mint Florida vagy Buffalo. De mit tud ez a hely a puszta nevén túl, és hol is van egyáltalán? Tovább után sajtos borzokról, Rómáról, Gerald Butlerről és választásokról!  

 

Címkék: történelem németek sajt borz wisconsin wisconsin blog

19. "Wisconsin rules!" /T-29 nap/

 2011.07.20. 09:15

On, Wisconsin! On, Wisconsin!
Grand old badger state!
We, thy loyal sons and daughters,
Hail thee, good and great.
On, Wisconsin! On, Wisconsin!
Champion of the right,
"Forward", our motto
God will give thee might!"

-Wisconsin State Song-

Gondolatban felröppenve az imént bemutatott jövendőbeli lakásunk képzeletbeli erkélyének még csak oda sem gondolt korlátjáról, egyenesen a csillagos eget vesszük célba, és meg sem állunk az emelkedésben addig, amíg alattunk Wisconsin állam zöldellő síksága ki nem tölti a látóhatárt. Nem állíthatjuk, hogy ez a fenséges vidék az USA-ban a kelet-nyugat viszonylatot leszámítva bármilyen más szempontból központi pozícióban lenne – noha előválasztásoknak is helyt ad -, de mivel ez lesz az otthonunk, kicsit itt az ideje barátkozni vele!

 

Címkék: wisconsin spin city wisconsin blog

A ma reggeli elképzelések alapján a héten Wisconsin állam bemutatása következett volna soron, amit azon szerencsétlen körülményből kifolyólag, hogy elfogytak az előre beállított és megírt postok, egy videoval akartam felvezetni, amíg megírom a megálmodott anyagot. A youtube-ból azonban egyelőre nem sikerült kipréselnem egy a célt kellőképp szolgáló audiovizuális segédanyagot, ezért most Madison városára vetünk egy pillantást, mert ez a téma kellőképpen jól illusztrált:

Címkék: madison wisconsin blog

süti beállítások módosítása