110. A nano quadrotor raj röpte

 2012.03.04. 09:17

 „Agile aerial robots like this have many applications. You can send them inside buildings as first responders to look for intruders, maybe look for biochemical leaks … [or they] can be used for transporting cargo.”

-Vijay Kumar- 

Az indexen pár napja megjelent egy cikk egy roppant látványos videóval, amin kicsiny, 4 rotoros helikopterekre emlékeztető repülő robotok egy köteléke pötyögi le a James Bond filmek főcímzenéjét. A roppant érdekesnek tűnő kis eszközökről sokat nem tudtunk meg, de egyből felkeltették az érdeklődésünket. Tovább után egy előadás a projekt vezetőjétől rengeteg látványos videó betéttel (angol felirat)! Ha valakit 15 percen át nem foglalkoztat a kérdés, akkor ide kattintva megnézhet néhány 1 perces Youtube videót arról, hogy milyen elképesztő manőverekre képesek ezek az eszközök. Érdekességük, hogy pozíciójukat és pályájukat saját maguk határozzák meg – akinek volt szerencséje az irányítástechnika terén bármilyen bevezető kurzushoz, az szerintem nem tudja nem leejteni az állát -, nem pedig távirányítással vezérlik a rotorok működtetését másodpercenként 600-szor frissítő eszközöket. 

 

 

 
 

 

Címkék: repülés wisconsin blog

A bejegyzés trackback címe:

https://wisconsin.blog.hu/api/trackback/id/tr194287396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása