„Ezzel az objektívvel távoli dolgokat max. akkor fogsz fotózni, ha közel mész hozzá.”

-Hoszi-

Ez a poszt lényegében semmilyen érdemi újdonsággal nem fog szolgálni, leszámítva egy információtechnológiai újítást, ami a szuperlusta olvasók számára is elérhetővé teszi a fényképeket a „Töltsetek fel minél több képet!” kívánalom teljesítése érdekében. (Nem beszélve arról, hogy az Indafotó számos agysejtemet lebontotta, és engem is megkímél ez a váltás.) Tovább után tehát pár fénykép, és az eszköz, ami elkövette őket! 

Elnézegetve a legújabb utazós fényképeket és a korábbi előhívottakat, hiányérzet alakult ki bennünk a minőséget illetően. Nem mintha nem lennének szépek, de életünk legnagyobb élményeit szeretnénk 40 év múlva csúcsminőségben újra végignézni a hintaszékben. Az Amazon hívogató árainak következtében végül csak elcsábultunk, és beruháztunk egy minőségibb fényképezőgépre (Canon EOS Rebel T3), tovább bővítve az elektromos ketyeráink széles tárházát, ahogy az egy amerikai tartózkodás során el is várható.  

Köszönet illeti a végtelen mennyiségű netes véleményező mellett Hoszit a professzionális tanácsadásért! Most már mondhatom, hogy mindenben igaza volt, a fenti – kihagyhatatlan:) -idézett mondat tartalmában is: tényleg csak a zoom kapcsán alakulhat ki bármilyen hiányérzet, de cserébe ugrásszerű a minőségbeli javulás! A különösebben mélyebb tartalomtól és művészi vénától mentes - profik számára alighanem koszorúérgörcsöt okozó -, gyors kattintgatás eredményeként született tavaszi képek megosztása kapcsán pedig feltérképeztem a Google Picassa modulját, ami körülbelül olyan távolságra található a szolgáltatás színvonala terén az Indafotótól, mint az NHL a MOL ligától. Egyre erősebb bennem az érzés, hogy kár bármilyen más szolgáltatóval próbálkozni, ha valaminek van Google által fejlesztett alternatívája is. Az alábbi szalag képes automatikus slideshow keretében „lejátszani” az albumot, de rá kattintva nagyobb méretben is megtehetjük mindezt.  

A végére pedig egy videó, mely a tó partján készült a funkció tesztelése céljából. Ez úgy a lakástól 500 méterre található, és rengetegszer megfordulunk erre kocogás, vagy csak levegőző séta apropóján. A videó minősége terén különösen nagy a különbség, így a továbbiakban ezekkel talán majd egy kicsit még közelebbivé tehetjük számotokra a várost vizuális értelemben.

Címkék: amazon fényképek mendota wisconsin blog

A bejegyzés trackback címe:

https://wisconsin.blog.hu/api/trackback/id/tr184323123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása