„Don't know what you got till it's gone…”

-Cinderella, na nem a Disney féle –

A minap több dologról is megállapítottuk, hogy „óóó, ez hogy fog hiányozni otthon!”. Ezen dolgok közt vannak olyanok, amik nem kapcsolódnak fogalmilag szorosan az USA-hoz, mint szociológiai-társadalmi-gazdasági entitáshoz, egyszerűen csak közigazgatási szempontoktól függetlenül kellemes a létük. Pl.: Mendota-tó a lakástól 500 méterre… Ha éppen Szomáliában lenne egy ilyen ragyogó kis tavunk, annak ugyanúgy örülnénk, pontosabban figyelembe véve a szűkösség-hasznosság rációt, valószínűleg ott még inkább, bár a H2O tartalom háttérbe szorítaná az esztétikai élményt. A rovatban időről-időre valami kis apróságról lesz szó, ami jó, hogy van!

A tó hasonlat egészen jó felvezetés az első témához, ugyanis minden organizmusnak mire is van leginkább szüksége? iPhone-ra Vízre! Ennek beszerzése nem mindig triviális, ezt mindenki megtapasztalhatta már akár egy budapesti bevásárlás, vagy egy európai kirándulás során. Itt viszont nem csak az egyetemen van minden sarkon kis itató, hanem a reptéren, a hoki stadionban – nem kényszerítenek be minden áron a büfébe! -, a pályaudvarokon, a tereken, a múzeumokban, sőt: még a bevásárlóközpontban is a tejes pult mellett. Nem csak finom, de mindig hideg is, néha túlzottan is sajnos (tudom, Etiópiában meg éheznek). Arizonában, ahol pusztán az évek során nagy nehezen kifejlődött életösztön rákényszerített a hasonló csaptelepek körüli csillagtúrára, azt hittem, hogy ezek az objektumok dél specifikusak. Ott, ahol a hőmérő higanyszála gyakorta magabiztosan rongyol át a három számjegyű tartományba is, ez tisztán életvédelmi intézkedésnek is tekinthető. De a dolog itt is megvan! Kényelmes, tiszta, hideg, üdítő, finom, néha arcon köp az egyenetlen nyomás, de hát üsse vízkő… Listánk első helyén – nem fontossági sorrendben – tehát a közcsap foglal helyet!

Címkék: víz csap wisconsin blog

A bejegyzés trackback címe:

https://wisconsin.blog.hu/api/trackback/id/tr123388860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása