„-Palin?

-Tudod, az olyan mint Los Angelesben Beverly Hills!”

-ismeretlen-

A fenti beszélgetés kapcsán megtudtuk annak idején, hogy Nagykanizsának is megvan a maga Beverly Hills-e – bármilyen jót is lehetett akkor ezen mosolyogni, majdnem olyan jót, mint amikor a fodrásznál tudta meg anyu, hogy mi bizony a Seychelle-szigeteken töltöttük a nyarat (hatalmas buli lehetett, mert senki nem emlékszik sajnos) -, így azt hiszem ennek fényében nincs város, amelyen belül ne aggathatnánk ki egy hasonló címet néhány utcanév táblára közvetlenül a „Tiszta udvar, rendes ház” mellé. Madisonban bizonyára van több szép környék is, de a mi eddigi kedvencünk a Mendota tó partján található az egyetemi szállásoktól északra.

 

Gyönyörű fasorokon vezet az út Shorewood-ba - ahol bizonyára nem a szegények közt osztják szét a gazdagok vagyonát… - , amelyek így októberben különösen szépek, és árnyékuk alatt…

 

…megbújnak kis vityillók, valamint az előttük szerényen tündöklő Lexusok.

 

Itt az előkelő=történelmi brit hatás asszociáció látszik érvényesülni, sokszor építenek terméskövekből nagyobb házakat. Ha már nem fa, akkor legyen nagyon kő!

 

Persze a Lexushoz, saját partszakaszhoz és hajóhoz elengedhetetlenül tartozik golfpálya is az út túloldalán:

 

Kellemes kis vidék, és az ember akaratlanul is elmereng, milyen lehet megragadni egy ilyen vidéken a hétköznapi luxus posványában…

Címkék: madison mendota shorewood wisconsin blog

A bejegyzés trackback címe:

https://wisconsin.blog.hu/api/trackback/id/tr73341405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása