„Ősz húrja zsong,

jajong, busong

a tájon

s ont monoton

bút konokon

és fájón.”

- Verlaine –

Kivéve itt, nálunk! Itt ugyanis a várakozásokkal ellentétben parádésan jól alakul az ősz. Egyrészt még nincs fagy, másrészt pedig az idő nagy részében verőfényes napsütés világítja meg a csodás színekben pompázó fákat. (A helyiek szerint is ez az elmúlt idők legjobb októberi időjárása, amin mi nem is nagyon lepődünk meg, hisz a napocska kézen fogva jár velünk!) Fákból pedig van bőven. Eddig talán kevés képet mutattunk a városról, következzen most némi szombaton készült őszi összeállítás az arborétumról, a lakhelyünktől mintegy 500 méterre található Mendota, és kicsit messzebb lévő Wingra-tó partjáról! Tovább után színkavalkád, ide kattintva pedig még több kép!

A képről eszembe jut, hogy volt szerencsénk megtekinteni az „Élet fája” című filmet, ami gyakorlatilag 0-ra redukálta annak esélyét, hogy még egy fesztiválgyőztes alkotást megtekintsünk ebben az életben.

 

Mostanában ez jellemzi az időjárást: ragyogás, hozzá ragyogó mosoly, élénk színek, de azért a füleket már óvni kell, és sajnos állandósul a szél is.  

Kiderült, hogy a kis automata gépünk sokkal többre képes, mint amit mi gondolunk. El sem tudom képzelni, hányszor visítana fel kínjában, hogy „Nem hiszem el, állíts már át!!”. Wingra-tó, naplemente.  

Továbbra is hajtunk a kanada piros juharlevélre, melyet lepréselve hazavihetünk, de nem jártunk sikerrel eddig.

 
 

Címkék: ősz arborétum madison mendota wingra wisconsin blog

A bejegyzés trackback címe:

https://wisconsin.blog.hu/api/trackback/id/tr643312665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása